Началото

03.10.2013 – четвъртък

Вчера вечерта пристигнахме във Волфратхаузен след 1340 км пътуване по Европейските магистрали. Намираме газ без проблеми да нахраним „Художника” през около 300-350 км.- някъде по-скъпа, другаде по-евтина. Бързо се пътува по хубавите магистрали, но доста по-скучно, нищо не се вижда от природата, издигнати са високи стени, но това е за по-голяма безопасност и обезшумяване, а и тази Събрия много дълга, а магистралите й приличат на нашите друсливи са, няма опасност да имаш камъни в бъбреците! Разбиват ги успешно! 

06-719

Посрещнаха ни момичетата, като дългоочаквани гости. И как да не сме, нали мама Стефка е дошла. Ние сме поканени на каучсърфинг при дъщерята на Стефи, и даже са ни отстъпили стаите си, момичетата! Естествено сме изморени и не ни се получава купон тази вечер, но си пазим силите за утрешния Октобър Фест и Немската бира!

07-720Oktober_Fest

А Феста се оказа голяма работа! Не очаквахме да се съберат толкова много хора, може и милион да бяха, и на такава голяма площ, трудно се разминавахме на някои места по алеите. Има доказателствен материал във вид на снимки. 10-737Oktober_Fest    12-758Oktober_Fest   11-746     Освен това 3-ти октомври е национален празник на Германия и всички бяха на Феста в национални Баварски носии – жените с характерните престилки а блузките с буфан ръкавче, а мъжете с кожените тричетвърти панталони с тиранти и тричетвърти чорапи, сабо или кожени обувки.        Забавно ни беше да ги гледаме, защото са разноцветни и интересни, стилни, личи си че се кефят.

14-766Oktober_Fest

Купонът там е на ниво. Бирите са сериозни от по литър, а там всеки беше изпил по няколко и жените също! 13-765Oktober_Fest  Има огромни палатки вътре с маси и пейки, които са запазени от миналата година! Добри хора ни отстъпиха една маса и казаха, че е наша до 5ч. 15-770Oktober_Fest По средата на палатката на пиедестал има оркестър и от време на време подсеща всички да изпяват наздраве – Проооууузит!         Няколко пъти Качват се на пейките и масите и танцуват, събрани на групички всички се веселят както си трябва. 16-773Oktober_Fest  На цялата площ на Феста са разположени сергии, които продават какви ли не лакомства и сувенирчета. Меденки във форма на сърчица с надпис Остобър Фест, носят ги на врата и аз не останах по-назад(видели сте снимката ми) и хиляди други боклучета, и дрехи. 17-776  Нашата група междувременно се увеличи, защото пристигнаха (Пилетата)-сестрата на Стефи с мъжът си от Партенкирхен. Поръчахме от традиционните Вурсчета и Лебъркест да опитаме. Не направихме рекорд да се възползваме от масата до 5ч., доста по-рано тръгнахме да обикаляме из района с голям риск да се загубим в гъстата навалица.

18-780

Забавленията започнаха и ние се наредихме на сериозна опашка за Виенското колело, а момичетата опитаха и доста други по-екстремни въртележки, които ги въртяха предимно надолу с главите!        На нас отстрани ни се струваше страшничко, но те се забавляваха максимално.

 

19-781   21-785   22-788Oktober_Fest
Та това представлява Октобър Фест – много бира, много вурстчета, много песни, много атракции като на Дисни Ленд и естествено голяма веселба!  Видяхме и тази забележителност.

One Response to “Бир Фест Октобър Фест”

  • Биричката е 9.4 евро, лебъркес 9, кафенце 3. Няма как да си тръгнеш без да оставиш поне 50/за стиснати балкански гости става дума, не за баварците/. Сметнете го това милион на ден.
    Феста си е отделна икономика
    Наздраве

Добавете коментар

Само ако се регистрирате може да добавяте коментари.